Fyrkantiga balar till häst

JarseFoder tillverkar bara hösilage i fyrkantiga balar som väger ca 220-300 kg styck. Vikten beror på torrsubstans(Ts) som normalt är ca 65 till 75 %. Bra att veta är att vid 65 % Ts har man en optimal ensileringsprocess som ger det smakligaste fodret för hästen. Ett bra foder med rätt näringsvärden ger en sund foderstat för hästen och lägre kostnader för ägaren. Många studier om hästens utfodring görs nu på Sveriges LantbruksUniversitet. Sök gärna på Google om nya råd och rön eller gå in på Sveriges Lantbruksuniversitet och sök på utfodring av hästar.

Balarna tillverkas med en högdensitetpress New Holland BB 940 som pressar mycket täta och hårda balar. Detta minimerar att syre finns kvar i balen efter plastning. Balen plastas med 12-18 lager plast inom 30 min efter pressning.

Man bör ha ca 6-8 hästar om man utfodrar fyrkantiga balar under sommaren för att inte kvaliteten ska försämras. Under vintern kan man ha balen öppen mycket längre utan problem och då går det bra att ha bara 2 hästar.

Garanti gäller på alla mina balar. Öppnar du en bal som du inte är nöjd med byter jag ut balen mot en ny. Du betalar alltså aldrig för ett dåligt foder eller foder du inte kan ge till hästarna! Bokar du ditt årsbehov av foder innan skörd kommer jag kunna planera så du får samma näringsvärden för hela året. Du kan även då beställa hur torrt ditt hösilage ska vara.