Om Jarsefoder

Jarsefoder startade 2010 och ingår i Pallars i Hiklack AB som under många år drivit gården pallars, 1 mil norr om Järvsö.

Företaget ägs och drivs av Olle Pallars som under några år drev företaget med mjölkkor och växtodling. 2010 såldes mjölkorna och Olle har nu specialiserat sig på hästfoder. Favoritgrödan har alltid varit gräset då detta är den viktigaste grödan för de flesta stora djur. Att odla gräs kan tyckas enkelt men för att få rätt kvalité och näringsvärden krävs mycket kunskap, maskiner och erfarenhet. För att få mer kunskap har Olle läst naturbruks-gymnasium, fördjupad företagsekonomi och sedan Lantmästare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, Alnarp. Där blev det fördjupning i företagsekonomi och odling av vallgräs.

Dokumentation är viktigt!

När växtsäsongen startar börjar även dokumentationen av allt som görs på åkrarna. Varje moment noteras med bl.a. datum, tid, vad som görs och väder, allt för att man senare ska kunna gå tillbaka och se när man har resultatet i färdiga balar. Under skörd tas minst 2 gräsprover per åker. Dessa analyseras och resultatet får man sedan med när man köper fodret.

Förutom fodertillverkning kan företaget hjälpa till med allt från entreprenadkörning av jordbruksmaskiner, stensprängning, transporter, eller om du bara behöver en extra personal några timmar.

Jag hoppas du vill bli en av våra nöjda kunder!